entrecote.jpg

Entrecote

2 stk. ca. 400 gr.

Entrecote er fransk og betyder 'den bedste udskæring'. På dansk kaldes det for højreb og fås som steg eller bøffer.... Læs mere

Entrecote er fransk og betyder 'den bedste udskæring'. På dansk kaldes det for højreb og fås som steg eller bøffer. Det er blandt de mest møre stykker kød fra frilandskvæget. Den gode fedtfordeling og marmorering giver et saftigt og ekstra smagfuldt stykke kvalitets kød, der egner sig til grill, pande og ovn. En entrecote vejer ca. 200-220 gr.

Skjul

– Levering torsdage med Xpressen

Gratis fragt ved køb over 700 kr.

– Kødets kvalitet er i top – kødet fra vores kvæg er dansk. Det betyder, at kødets rejse har været så kort som mulig og derfor er 100% friskt.

– Kødet smager autentisk –vores kvæg har gået i naturen, og det kan smages.

– Naturpleje – kvæg er de bedste naturplejere. Når du vælger kød fra vores naturkvæg, passer du derfor på den danske natur.

– Dyrevelfærd – vores kød stammer udelukkende fra naturkvæg, der har haft et godt liv i naturlige omgivelser

 

115,-

Lager
10

Læg i kurv

Modning af oksekød afhænger af, hvor gammelt dyret er og hvor meget fedt der er i kødet. Entrecote'erne kommer fra naturkvæg der er mellem 17-24 måneder (ungdyr) på slagtetidspunktet. Det betyder, at kødet skal modnes kortere tid sammenlignet med traditionelt oksekød, som typisk kommer fra 4-5 årige malkekvæg. Vi modner kødet mellem 16-21 dage. Vores slagter tilser kødet dagligt i denne proces for at lave udskæringerne når kødet er perfekt modnet.

Når du modtager dine entrecote'er er de vakuumpakkede og frosne. De er således lige til at tage op af termokassen og komme i fryseren. Når det er tid til at bøfferne skal spises er det vigtigt du tør dem op korrekt. Tag bøfferne op af fryseren mindst 3-4 timer før du skal tilberede dem. Fyld en stor skål eller fad med koldt vand og læg entrecote'erne i vandet (stadig vakuumpakket). Sæt skålen/fadet i køleskabet indtil de er tøet op.

For at få entrecote'erne helt perfekte følg disse trin:

  1. Tag entrecote'erne ud af køleskabet 1 time inden de skal på panden så de opnår stuetemperatur.
  2. Krydr entrecote'erne på begge sider med salt.
  3. Varm en pande op - den skal være meget varm.
  4. Placér entrecote'erne på panden.
  5. Vend entrecote'erne hvert 30. sekund.
  6. Hvornår er de færdige? Brug disse tip:

    Tryk let med en pegefinger på ens egen kind:
    Hvis bøffen har samme "hårdhed" er den rå.

    Tryk let med en pegefinger på ens egen næsetip:
    Hvis bøffen har samme hårdhed, er den medium.

  7. Tryk let med en pegefinger på ens egen pande:
  8. Hvis bøffen har samme hårdhed, er den gennemstegt.
  9. Tag entrecote'erne af panden og pak dem ind i sølvpapir.
  10. Lad dem hvile i sølvpapiret i 4-5 minutter og servér. Velbekomme.

Vi anbefaler også

Vi har samlet lidt fra øverste hylde, som et lækkeret tilbehør til vores 100% friske oksekød
fra naturkvæg til næste gang, du skal forkæle dig selv eller dit middagsselskab.