culotte_steg.jpg

Culotte steg

Ca. 1,75 kg.

En culotte er halestykket af en okse. Kødet er meget fint og magert. En culotte bliver bedst stegt langsomt ved svag varme eller... Læs mere

En culotte er halestykket af en okse. Kødet er meget fint og magert. En culotte bliver bedst stegt langsomt ved svag varme eller intervalstegt. Den vejer mellem 1,5-2 kg.

Skjul

– Levering torsdage med Xpressen

Gratis fragt ved køb over 700 kr.

– Kødets kvalitet er i top – kødet fra vores kvæg er dansk. Det betyder, at kødets rejse har været så kort som mulig og derfor er 100% friskt.

– Kødet smager autentisk –vores kvæg har gået i naturen, og det kan smages.

– Naturpleje – kvæg er de bedste naturplejere. Når du vælger kød fra vores naturkvæg, passer du derfor på den danske natur.

– Dyrevelfærd – vores kød stammer udelukkende fra naturkvæg, der har haft et godt liv i naturlige omgivelser

 

337,-

Lager
3

Læg i kurv

Modning af oksekød afhænger af, hvor gammelt dyret er og hvor meget fedt der er i kødet. Culottestegen kommer fra naturkvæg der er mellem 17-24 måneder (ungdyr) på slagtetidspunktet. Det betyder, at kødet skal modnes kortere tid sammenlignet med trationelt oksekød, som typisk kommer fra 4-5 årige malkekvæg. Vi modner kødet mellem 16-21 dage. Vores slagter tilser kødet dagligt i denne proces for at lave udskæringerne når kødet er perfekt modnet.

Når du modtager din culottesteg er den vakuumpakket og frossen. Den er således lige til at tage op af termokassen og komme i fryseren. Når det er tid til at stegen skal spises er det vigtigt du tør den op korrekt. Tag culottestegen op af fryseren mindst 12 timer før du skal tilberede den. Fyld en stor skål eller fad med koldt vand og læg culottestegen i vandet (stadig vakuumpakket). Sæt skålen/fadet i køleskabet indtil den er tøet op.

For at få culotten helt perfekt følg disse trin:

 

  1. Tag stegen ud af vakuum en time inden tilberedning. Skær sener og hinder væk fra undersiden (kødsiden) af stegen.
  2. 5-6 fed hvidløg presses og gnides sammen med ca. 2 spks. salt ind i rillede fedtkant på culottestegen.
  3. Brun culottestegen af på begge sider på en varm pande uden fedtstof. Start med at brune siden med fedtkanten.
  4. Placér culottestegen i et ildfast fad og giv den 20 min i ovnen, som er forvarmet til 180 gr.
  5. Tag stegen ud og lad den stå uden overdækning i 20 min.
  6. Sæt stegen tilbage i ovnen i 20 min.
  7. Tag stegen ud og lad den stå uden overdækning i 20 min.
  8. Sæt stegetermometer i stegen.
  9. Sæt stegen i ovnen igen og lad den bliver til temperaturen er 56-57 grader.
  10. Tag stegen ud og pak den ind i 3 lag sølvpapir.
  11. Hæld væsken fra det ildfaste fad og placér stegen i fadet.
  12. Lad den hvile i 45 minutter inden du skærer den ud og serverer den.

Vi anbefaler også

Vi har samlet lidt fra øverste hylde, som et lækkeret tilbehør til vores 100% friske oksekød
fra naturkvæg til næste gang, du skal forkæle dig selv eller dit middagsselskab.