gammeldags_oksesteg.jpg

Gammeldags oksesteg

ca. 1,5 kg.

Gammeldags oksesteg laves af tykkam og har godt af at simre i lang tid ved lav varme. Kødfibrene er grove, og der er godt med smag. Den... Læs mere

Gammeldags oksesteg laves af tykkam og har godt af at simre i lang tid ved lav varme. Kødfibrene er grove, og der er godt med smag. Den afgiver god smag til saucen ved grydestegning. Stegen har et fedtindhold på 10-15 g/100 g.

Gammeldags oksesteg vejer ca. 1,5 kg.

Skjul

– Levering torsdage med Xpressen

Gratis fragt ved køb over 700 kr.

– Kødets kvalitet er i top – kødet fra vores kvæg er dansk. Det betyder, at kødets rejse har været så kort som mulig og derfor er 100% friskt.

– Kødet smager autentisk –vores kvæg har gået i naturen, og det kan smages.

– Naturpleje – kvæg er de bedste naturplejere. Når du vælger kød fra vores naturkvæg, passer du derfor på den danske natur.

– Dyrevelfærd – vores kød stammer udelukkende fra naturkvæg, der har haft et godt liv i naturlige omgivelser

 

173,-

Lager
4

Læg i kurv

Modning af oksekød afhænger af, hvor gammelt dyret er og hvor meget fedt der er i kødet. Oksestegen kommer fra naturkvæg der er mellem 17-24 måneder (ungdyr) på slagtetidspunktet. Det betyder, at kødet skal modnes kortere tid sammenlignet med trationelt oksekød, som typisk kommer fra 4-5 årige malkekvæg. Vi modner kødet mellem 16-21 dage. Vores slagter tilser kødet dagligt i denne proces for at lave udskæringerne når kødet er perfekt modnet.

Når du modtager din oksesteg er den vakuumpakket og frossen. Den er således lige til at tage op af termokassen og komme i fryseren. Når det er tid til at stegen skal spises er det vigtigt du tør den op korrekt. Tag oksestegen op af fryseren mindst 12 timer før du skal tilberede den. Fyld en stor skål eller fad med koldt vand og læg oksestegen i vandet (stadig vakuumpakket). Sæt skålen/fadet i køleskabet indtil den er tøet op.

For at få culotten helt perfekt følg disse trin:

  1. Tag stegen ud af vakuum 1 timer inden tilberedning.
  2. Krydr oksestegen med salt og friskkværnet peber.
  3. Brun oksestegen af på alle sider på en varm gryde med neutral olie (solsikke- eller rabsolie).
  4. Hæld vand i gryden så oksestegen er halvt dækket og sæt låget på gryden.
  5. Lad oksestegen simre i gryden i 2½-3 timer og sluk derefter for varmen. Lad gryden stå på kogepladen i ½ time.
  6. Skær oksestegen i tykke skiver og servér.

Vi anbefaler også

Vi har samlet lidt fra øverste hylde, som et lækkeret tilbehør til vores 100% friske oksekød
fra naturkvæg til næste gang, du skal forkæle dig selv eller dit middagsselskab.