roastbeef.jpg

Roastbeef

Ca. 1,5 kg.

Roastbeef skæres af inderlår. Kødet er magert og skal kun steges rosa for at bevare saftigheden. Roastbeef helsteges eller udskæres til minutbøffer. Bøfferne kan paneres til wienerscnitzler eller kan blot pandesteges i kort tid ved høj varme. Fedtindeholdet er lavt – under 5 g pr. 100 g.

Det er vigtigt kun at rosastege roastbeef (maks. 58-62 grader), da den bliver tør, når den gennemsteges.

Stegen vejer ca. 1,5 kg.

KUN

218,-

Lager
0

  • KROGMODNET

    Alt kød hos os er krogmodnet - vi går op i kvalitet
  • DANSK KVÆG

    Det betyder, at kødets rejse har været så kort som mulig og derfor er 100% friskt
  • AUTENTISK SMAG

    Vores kvæg har gået i naturen og det kan smages
  • DYREVELFÆRD

    vores kød stammer udelukkende fra naturkvæg, der har haft et godt liv
  • LEVERING

    Levering torsdage med Xpressen

Når du modtager din mørbrad er den vakuumpakket og frossen. Den er således lige til at tage op af termokassen og komme i fryseren. Når det er tid til at stegen skal spises er det vigtigt du tør den op korrekt. Tag roastbeefen op af fryseren mindst 12 timer før du skal tilberede den. Fyld en stor skål eller fad med koldt vand og læg roastbeefen i vandet (stadig vakuumpakket). Sæt skålen/fadet i køleskabet indtil den er tøet op.

For at få roastbeefen helt perfekt følg disse trin:

 

  1. Tag roastbeefen ud af vakuum.
  2. Lad roastbeefen hvile i en ½ time.
  3. Krydr roastbeefen med salt og friskkværnet peber.
  4. Lad den hvile i en ½ time.
  5. Brun roastbeefen af på alle sider på en varm pande i neutral olie (solsikke- eller rapsolie).
  6. Placér roastbeefen i et ildfast fad og sæt et stegetermometer i roastbeefen, så du kan se kernetemperaturen.
  7. Sæt stegen i ovnen på 200 grader (ikke varmluft) indtil stegetermometeret viser 55 grader.
  8. Tag stegen ud og pak den ind i 3 lag sølvpapir. Hæld væsken fra det ildfaste fad og lad den hvile i fadet i 20-25 min.
  9. Skær stegen ud i tynde skiver og servér.

Modning af oksekød afhænger af, hvor gammelt dyret er og hvor meget fedt der er i kødet. Roastbeefen kommer fra naturkvæg der er mellem 17-24 måneder (ungdyr) på slagtetidspunktet. Det betyder, at kødet skal modnes kortere tid sammenlignet med trationelt oksekød, som typisk kommer fra 4-5 årige malkekvæg. Vi modner kødet mellem 16-21 dage. Vores slagter tilser kødet dagligt i denne proces for at lave udskæringerne når kødet er perfekt modnet.

Når du modtager din mørbrad er den vakuumpakket og frossen. Den er således lige til at tage op af termokassen og komme i fryseren. Når det er tid til at stegen skal spises er det vigtigt du tør den op korrekt. Tag roastbeefen op af fryseren mindst 12 timer før du skal tilberede den. Fyld en stor skål eller fad med koldt vand og læg roastbeefen i vandet (stadig vakuumpakket). Sæt skålen/fadet i køleskabet indtil den er tøet op.

For at få roastbeefen helt perfekt følg disse trin:

 

  1. Tag roastbeefen ud af vakuum.
  2. Lad roastbeefen hvile i en ½ time.
  3. Krydr roastbeefen med salt og friskkværnet peber.
  4. Lad den hvile i en ½ time.
  5. Brun roastbeefen af på alle sider på en varm pande i neutral olie (solsikke- eller rapsolie).
  6. Placér roastbeefen i et ildfast fad og sæt et stegetermometer i roastbeefen, så du kan se kernetemperaturen.
  7. Sæt stegen i ovnen på 200 grader (ikke varmluft) indtil stegetermometeret viser 55 grader.
  8. Tag stegen ud og pak den ind i 3 lag sølvpapir. Hæld væsken fra det ildfaste fad og lad den hvile i fadet i 20-25 min.
  9. Skær stegen ud i tynde skiver og servér.

 

5 Stjerner

Fantastisk kød, yderst velsmagende. Såvel pølser som bøffer skal snart prøves igen!

Martin Skovholm, Holbæk

 

5 Stjerner

Virkelig lækkert, kødsmagen er virkelig oprigtig. Jeg kan varmt anbefale kødet herfra!

Rasmus Henriksen, Varde

Vi anbefaler også

Vi har samlet lidt fra øverste hylde, som et lækkeret tilbehør til vores 100% friske oksekød
fra naturkvæg til næste gang, du skal forkæle dig selv eller dit middagsselskab.